Computable Awards - Digital Transformation of the Year: SmartCity StarterK!t

Matthijs Meijntjes
nominatie computbale awards

Afgelopen periode hebben we als Atos invulling gegeven aan een hele mooie Digitale Transformatie bij de gemeente Eindhoven: de Smart City StarterK!t. Eindhoven is één van de G5 steden die hebben meegeschreven aan de NL Smart City Strategie ‘The future for living’. Er is tevens nu een nieuwe versie in de maak waaraan één van onze Atos collega's Albert Seubers aan meeschrijft.

Het unieke aan deze K!t is dat we de lessen uit de reis van 5 jaar transformatie op het vlak van beleid, inrichting én technologie (powered by FIWARE) bewust open beschikbaar maken. Op deze manier willen we een bloeiend Quintuple Helix ecosysteem bouwen, niet alleen in de regio Eindhoven maar ook Europees via oa het H2020 project SynchroniCity

Ergens begin mei kregen we het bericht van Computable dat de Smart City StarterK!t genomineerd is voor één van hun 13de editie Computable Awards, en na het leveren van een sprankelende pitch samen met de gemeente Eindhoven op 24 mei in de Jaarbeurs (Utrecht) mogen we door naar de finale op 30 oktober als Digitale Transformatie van het jaar! Dit is het tweede jaar dat hij uitgereikt wordt, vorig jaar won de Nationale Politie hem en won Atos een award voor het eerst sinds 2007: als ICT-Dienstverlener van het Jaar.

Langs deze weg willen wij jullie vragen om  vóór 7 oktober je stem uit te brengen op de Smart City StarterK!t als Digitale Transformatie van het jaar (en ook op de Atos Quantum Learning Machine als ICT Dienstverlener van het jaar – het kost maar een paar minuten!)

 

Meer weten over de Smart City. Neem contact met onze experts Jan-Joost van Kan of Albert Seubers